Wedstrijdverslag Krochtenboys – KPJ Liesbos 2

Scheidsrechter: M. Palinckx

Uitslag: 7-1

Doelpunten: Berten, Beau (2x), Jordi, Nick (2x) en Robin

Geel: –

Rood: –

Gespeeld: Michel, Beau, Ad, Berten, Jan, Nick, Robin, Roy, Bart, Jasper en Jordi

 

Meeuw was attractie van de wedstrijd.

 

Na een 10-tal minuten voetbal leek het of de mascotte van de tegenstander het plein betrad. “Een meeuw” en even dachten we dat we tegen de Meeuwen moesten voetballen. De meeuw had geen schrik van de spelers of scheidsrechter, heel laag vloog ze over de koppen heen. Een paar keer ging ze zelfs rustig zitten op het veld. Nadat ze zich had laten zien, vloog ze weg maar na 5 minuten kwam ze terug. Weer vloog ze over het terrein, scheidsrechter Palinckx kon ze bijna raken en toen ze weer op de grond ging zitten, kon Jasper het beest bijna pakken.

 

Opstelling:

Keeper: Jordi

Verdedigers: Roy, Bart, Michel en Jasper

Middenvelders: Berten, Jan, Nick en Robin

Aanvallers: Beau en Ad

 

Met 5 minuten vertraging, omdat we dan toch op een beter veld konden spelen, gaf Marcel Palinckx startsein; Patje was terug present voor grensrechter. Vandaag weer met z’n elven aan de aftrap, geen reservespelers. Eventjes dacht Bart dat we maar met z’n tienen zouden zijn, Ad liet weten dat hij niet kon komen, maar hij kwam toch en we hebben hem kunnen gebruiken, hij gaf vandaag enkele mooie assists. Ronny wenste nog te rusten tot na de winterstop (hij gaf zich vandaag toch maar 5 minuten wedstrijd). Supporters waren vandaag: Ronny en Joyce, Christel en Jos, Louis, Stan en Tom. Toen Tom vertrok kwam Suske hem op de bank vervangen.

We waren nog maar net gestart en er ging een pass van Robin naar Beau en een mooie assist naar Berten werd 1-0. Dit leek alsof het een gemakkelijke wedstrijd ging worden, want het eerste kwartier werd er goed gewerkt door de Krochten. Een actie van Nick liep vast, een bal van Ad naar Nick ging op de doelman. Een tikje van Beau tegen de bal ging richting Berten, hij kon er net niet bij. Maar Liesbos 2 liet zich niet kennen en bleef mee voetballen: Michel moest goed voorlopen zodat Jordi de bal kon pakken. En door een fout mocht Liesbos een vrije trap geven, dit gebeurde zeer vlug, de scheidsrechter had nog niet gefloten en onze spelers hadden zich nog niet georganiseerd, maar Jordi was wel attent. Een verre trap van Roy kwam juist niet bij Beau terecht en een pass van Jasper ging naar Robin, de bal werd in hoekschop gewerkt. Dan kreeg Bart om de voorsprong te verdubbelen maar zijn bal werd door de keeper in hoekschop geduwd. De corner werd door Nick genomen, Ad kon hem net niet binnenkoppen. De doelman van Liesbos had zijn werk, eerst een bal van Jan en nadien één van Robin die hij in hoekschop werkte. Ook Jordi (die stond te bevriezen van de kou) bleef paraat en tikte een bal weg. Een vrijschop van Nick ging naast de muur, maar ook juist naast de paal. En nog een bal die vertrok bij Roy ging naar Jan en na een lange loopactie en een trap op goal ging de bal weer in hoekschop.

 

De 2de helft begint met een mooie aanval die vertrekt bij Beau, gooit de bal dwars over het veld naar Berten, die hem teruglegt naar Jan. Een bal van Robin naar Beau eindigt op de doelman. Na een kwartier begint het doelpuntenfestival: eerst legt Ad de bal perfect terug naar Beau (2-0); dan een bal vertrekt bij Bart en een weerom een assist van Ad naar Beau (3-0); door een fout op Nick, penalty, Jordi mag de strafschop nemen, loeihard tegen de binnenkant paal binnen (een keeper weet dat de bal zo kort tegen de paal niet te pakken is!!!) en het staat 4-0; dan een fout van Michel, weer strafschop en het wordt 4-1. In een volgende fase werkt Bart een bal van een corner hoog over doel, Michel mag ver doorkomen met een bal. Had de keeper van Liesbos de bal klemvast? Beau werkt binnen maar Palinckx keurt de goal niet goed. Een lange en schone actie van Jan gaat naar Beau, de bal gaat in hoekschop. Door een fout op Beau wordt de bal door Liesbos uit getrapt. Discussie: verschillende spelers van de Krochten willen de bal inwerpen. Een bal van Berten naar Jan gaat naast. Een mooie actie van Nick van het middenveld door de Liesbosverdediging wordt door hemzelf binnengelegd (5-1). Er wordt mooi voetbal gespeeld en de bal wordt perfect rondgetikt met een doelpunt tot gevolg: Van Robin, naar Berten, terug Robin, dan Jan, weer Berten, de assist van Ad en Nick maakt de 6-1. Nog een voorbeeld van balbezit: de bal vertrekt bij Roy gaat naar Michel, dan Berten, naar Jan, Nick, terug Jan, terug Nick, Bart, weer Nick, Jasper, weer Nick, naar Ad en de keeper moet in hoekschop werken. In de laatste minuten wordt een vrije trap perfect door Jan op het hoofd van Robin gedropt en hij kopt de 7-1 binnen.

 

Prachtig gasten, lang geleden dat we met zo’n verschil gewonnen hebben. Misschien ging het op het einde wel gemakkelijk, maar dit is toch plezant voor zowel de spelers als de supporters aan de zijlijn. Toch een faire wedstrijd, dus ook een woord van dank aan onze tegenstander: Liesbos 2.

Enkele weken rust, winterstop: de volgende match is op 4 januari en tegen UBZ 2000. De eerste keer dit seizoen dat we naar onze Theo mogen, de wedstrijd start om 10.00u.

Advertenties