Wedstrijdverslag UBZ – Krochtenboys

Scheidsrechter: E. van der List

Uitslag: 1-9

Doelpunten: Robin, Jan, Geert (4x), Mario, Ad en Karl

Geel: –

Rood: –

Gespeeld: Michel, Geert, Ad, Bart, Jan, Karl, Robin, Ronny, Jo, Mario, Boyd en Nick

 

 

 

“Dan vandaag toch graag 10 doelpunten”

 

Vorige week had ik hem niet vernoemd, maar vandaag krijgt hij de titel van het verslag mee. Ja Louis, ik moest iets rechtzetten. Geen dames vandaag als supporters tot grote ontgoocheling van Theo, hij had er zelfs kerststol (= speciaal kerstbrood) voor voorzien. Dus heeft hij het dan maar aan de koffiedrinkers gegeven. Naast Louis waren Jos, Berten, Tom (vlaggenman) en tijdens de 2de helft Bram van de partij om de Krochtenspelers aan te moedigen.

 

Opstelling:

Keeper: Boyd

Verdedigers: Ronny, Jo, Michel en Mario

Middenvelders: Bart, Jan, Karl en Robin

Aanvallers: Geert en Ad

 

E. van der List was vandaag onze scheidsrechter en floot de wedstrijd op gang met al snel een actie van Ad. Een bal van Jo met een goede doorsteekpass van Jan werd door Bart niet afgewerkt. Dan liet Ronny zien dat hij vandaag een goeie wedstrijd zou spelen, van rechtsachter liep hij langs rechts heel de lijn af en gooide de bal nog mooi voor de goal. Na 10 minuten werd een bal van Geert gered door een UBZspeler, de bal kwam terug in het veld, Ad tikte hem naar Robin en die maakte de 0-1. Iets later een gelijkaardig scenario: nu was het Bart die voor goal gooide, de bal kwam terug bij Jan en ging naar Ad, maar nu was het niet raak. De corner van Bart werd door Jo naastgekopt. Een bal van Karl naar Robin werd door Geert over doel gewerkt. Dan moest Michel redding brengen. Een doorsteekbal van Karl via Bart werd door Ronny over doel getrapt. Op een bepaald moment wilden de spelers op het veld Nick (die nog aan de kant stond) al wat opwarmen, eerst was het Jo, nadien Bart die Nick mee wilde betrekken in de wedstrijd. Een pass van Ronny ging via Jan naar Ad. Op het half uur een assist van Karl en het afstandsschot van Jan (wind op) ging binnen (0-2). (“Een goei duo op het middenveld”, zegt Jos. Ze verstaan elkaar blijkbaar goed). Iets later ging een bal van Karl naar Mario. Toch bleef UBZ niet bij de pakken zitten: eerst een doelkans, de bal ging over en nadien moest Boyd in hoekschop werken. Dan een counter van Geert, Jan kreeg de bal, de keeper moest in hoekschop werken. De corner van Bart werd door Karl op de keeper gekopt. Een actie van Geert werd door Robin voorlangs getrapt. En na 42 minuten gooide Mario een bal netjes voor goal, Geert maakte z’n eerste vandaag (0-3). Nadien moest Boyd nog een bal pakken

 

In de 2de helft start dan Nick op het veld, Jan gaat naar de kant. Omdat het zo goed was bij den Theo waren wij (supporters, vlaggenman en verslaggever) iets te laat. De scheidsrechter was al begonnen en Jan had de vlag dan maar genomen. Bij het toekomen op het veld zien we nog de lob van Geert en het staat (0-4). Daarna een pass van Ad naar Geert. Iets later bezorgt Ad Geert de hattrick (0-5). Dan een vrije trap van Nick naar Ad, de bal gaat naast. Na een kwartier doekt Mario de ganse verdediging op en het staat (0-6). Na een 20 minuten een mooie actie van Geert en hij maakt de vierde (0-7). Enkele minuten later mag ook Ad zijn doelpunt maken, een assist van Nick (0-8). Hier zegt Louis: “Ik zou vandaag toch graag 10 doelpunten zien.” (Waarschijnlijk bedoelde hij 10 goalen voor de Krochtenboys, maar dat had hij er niet bij gezegd). Met deze riante voorsprong kon Jo leven en hij vroeg vervanging: Jan komt terug het veld op. Een bal van Ad gaat via Ronny naar Geert. UBZ trapt op de lat en Geert trapt nadien op de paal. Op een bepaald moment krijgt Mario de bal op een, voor een man, niet zo’n aangename plaats, maar hij laat zich niet kennen, hij zorgt nog voor een goeie actie. Na een half uur komt Geert niet zo goed op de grond en met een pijnlijk grimas gaat hij van het veld, Jo komt hem terug vervangen. Iets later een foutje in onze verdediging en het wordt 1-8. Maar 5 minuten later wordt een vrije trap van Nick door Karl binnengekopt (1-9). Een laatste actie van Ronny gaat net achterlangs.

 

Krochtenspelers, goeie ingesteldheid en dan gaat het soms zelfs te gemakkelijk. Maar zo’n team zien voetballen is fijn, of ze nu winnen of niet, dat is niet het belangrijkste. Het belangrijkste is dat ze samen, in team, voetballen en nadien ook nog aan “teambuilding” doen.

 

Nu de winterstop en op 12 januari zijn we vrij. De eerstvolgende wedstrijd is op 19 januari tegen Liesbos 2, dus terug naar den Theo. De wedstrijd start om 10.00u, voor hen die niet rechtstreeks gaan, afspraak om 9.15u aan de brug van Meer.

Advertenties