Wedstrijdverslag Krochtenboys – Texas Boys

Scheidsrechter: E. van der List

Grensrechters: A. Sweep en J. Ossenblok

Uitslag: 1-1 (penalty’s: 5-4)

Doelpunten: Karl

Strafschoppen: Nick, Geert, Ad, Bart S en Karl

Geel:  Jo (2x)

Rood: –

Gespeeld: Michel, Ad, Karl, Bart B, Geert Vs, Jo, Nick, Bram, Bart S, Herman, Robin en Jos

 

Krochten pakt den “dubbel”!!!

 

Een draak van een wedstrijd, met alles erop en eraan. Zomers weer, zweten, 90 minuten voetbal (0-0), dan een half uur verlengingen (1-1) en uiteindelijk 6 penalty’s aan iedere kant vooraleer de wedstrijd afgelopen is. Maar het is de Krochten die dan toch de beker wint. Een prachtig seizoen voor de Krochten is nu afgelopen: kampioen spelen in de competitie en de beker winnen. Dit kan enkel maar dankzij de inzet van alle Krochtenspelers en zij hebben dit waargemaakt. Dus dank u welaan alle spelers voor die inzet, elke week opnieuw. Enkelen met naam noemen denk ik dat hier wel gepast is. Vooreerst Herman die telkens weer opnieuw moest zorgen voor voldoende spelers en dit was de laatste weken niet simpel. Ook denk ik dat onze voorzitter Jos mag bedankt worden, hij is de redder in nood, want ook vandaag heeft hij de laatste verlenging moeten invallen.

 

Opstelling:

Keeper: Robin

Verdedigers: Bram, Bart S, Michel en Herman

Middenvelders: Bart B, Jo, Geert en Nick

Aanvallers: Ad en Karl

 

In de 1ste helft was niet veel te beleven, de Krochten was bang om te verliezen en Texas creëerde ook gevaar. Er waren wel veel toeschouwers voor beide partijen, die hun ploeg kwamen aanmoedigen. Na een kwartier was het Texas die de 1ste kans kreeg. Nadien volgde een actie van Karl, die naar Nick ging maar de bal ging buiten. Iets later liep Bart B de lijn af op rechts en trapte op goal, in de rebound moest de bal van Karl in hoekschop gewerkt worden. Bij een trap van Nick voor goal konden Karl en Ad niet bij. Een bal van Karl ging naar Ad, maar het schot was te zacht en ging op de keeper. Dan zorgde Texas weer tweemaal voor gevaar en nadien kon Bart B met een trap op goal ook niet afwerken.

Op het half uur voorzag scheidsrechter van der List een drinkpauze. Na deze pauze ging de vrije trap van Texas net naast. Een voorzet van Bram werd goed gekopt door Herman maar de bal wilde er niet in. Er volgde nog een vrijschop voor Texas en nadien één voor de Krochten, de trap van Bram kwam via Bart B bij Jo maar het bleef 0-0.

 

In het begin van de 2de helft krijgt Texas twee grote kansen om voor te komen. Iets later gaat Karl voor de bal, maar botst op de keeper. Dan kan Geert juist niet bij een scherpe voorzet van Bram. Daarna wordt Herman neergehaald. Ook een goeie loopactie van Nick op links wordt niet afgewerkt. In de 25ste minuut krijgt Jo geel. In een volgende fase gaat Bram door het midden en trapt op goal, de keeper moet in twee tijden redden. Nadien geeft hij een doorsteekbal naar Bart B maar de bal wordt niet binnengewerkt. Een vrije trap van Texas moet door Robin over de lat getikt worden. Louis komt vragen: “Wat zijt ge allemaal aan het schrijven?” Ja, ik probeer om de zaken te noteren van de wedstrijd, ook al dit vandaag in eerste instantie niet veel. Een vrijschop van Bart S en Nick gaan over het doel. Iets later moet Michel redden, de druk van Texas wordt groter en tot tweemaal toe moet Robin redding brengen. Dan volgt er weer een getik met de bal voor de goal van Texas maar de bal wil er niet in. In de 40ste minuut is er een probleem met wel of geen hoekschop voor Texas. Het wordt uiteindelijk wel een corner.  Daarna geeft Geert een laag schot over de grond, de keeper moet redden. De corner die daar op volgt wordt door Bram net over het doel getrapt. En in de laatste minuut trapt Geert nog op de lat.

 

Dan maar verlengingen. Krochten voert de druk op, maar de bal wil niet binnen. Een vrije trap van Texas gaat over. Door een goeie loopactie van Bram bereikt de bal Ad, maar de bal wil niet binnen. Op het einde van de 1ste verlenging moet de bal gezocht worden, achter de sloot, in het hoge riet. En in de laatste minuut geeft Bram een assist aan Karl en het staat 1-0.

 

In de 2de verlenging komt Jos spelen voor Bart B, maar de aftrap is nog maar net gebeurt of het is 1-1. Robin probeert de bal nog over doel te tikken maar de bal komt tegen de lat, dus alles is weer van vooraf te beginnen. Bram geeft nog een schot op goal. Een vrijschop van Bart S gaat over en nadien wordt een schot van hem in hoekschop gewerkt. Een vrije trap van Texas gaat tegen de lat. In de 12de minuut krijgt Jo voor de 2de maal geel (ik heb wel geen rood gezien nadien) en iets later krijgt een speler van Texas geel voor het aantrappen van Jos.

 

Dus uiteindelijk strafschoppen. Krochten mag starten en Nick maakt 1-0, Texas scoort ook.

Geert maakt de 2-1, Texas 2-2. Ad zet 3-2 op het bord, Robin houdt de bal van Texas tegen; dus het blijft 3-2. Bart S maakt 4-2, Texas 4-3. Michel kan de beslissende penalty maken, maar hij mist. Texas werkt wel af, dus eindstand: 4-4.

 

Dan weer maar extra strafschoppen. Karl is de 1ste die een penalty trapt, het wordt 5-4, de strafschop van Texas gaat over doel. En zo wint de Krochten de beker 2011-2012.

 

Daarna volgde, met serieuze vertraging, de bekeruitreiking door het bestuur van “RVC de Baronie” en kon er gevierd worden bij den Theo.

 

Nogmaals spelers bedankt voor dit prachtig seizoen, het was op deze manier prettig om voor jullie verslagen te maken.
Hopelijk hebben ook de lezers iets aan deze verslagen gehad. En konden zij ook een beetje meeleven in het wedstrijdgebeuren. Nu kan ik mijn pen en schriftje eventjes wegleggen en mag ik volgend seizoen weer van de partij zijn. Aan de zijlijn, met hoe ik de wedstrijd hoor en zie. 

 

Advertenties

Een reactie op “Wedstrijdverslag Krochtenboys – Texas Boys

  1. Geert juni 1, 2012 / 4:28 pm

    Merci voor de commentaren Dré, altijd leuk om de wedstrijd nog eens opnieuw te beleven!

    Like

Reacties zijn gesloten.