Wedstrijdverslag UBZ – Krochtenboys

Scheidsrechter: A. Sweep

Uitslag: 1-3

Doelpunten: Robin en Stijn (2x)

Geel:  

Rood: –

Gespeeld: Herman, Geert Vr, Stijn, Robin, Geert Vs, Jo, Nick S, Nick VD, Bart, Karl, Tom en Michel

 

Tegen de 2de van Poule A en het was werken geblazen!

 

Aan het gemeenschapshuis Liesbos staat een bord “Koffie staat klaar”, dus gingen de vroege supporters voor de wedstrijd al maar langs. Ook onze scheidsrechter van vandaag, A.Sweep, zal hetzelfde gedacht hebben; hij zat aan de toog rustig zijn koffietje te drinken. Onmiddellijk werden we door den Theo, op zijn manier, ontvangen en kregen we onze koffie voor de wedstrijd.

 

Opstelling:

Keeper: Tom

Verdedigers: Nick VD, Bart, Herman en Karl

Middenvelders: Robin, Jo, Geert Vs en Nick S

Aanvallers: Geert Vr en Stijn

 

Het begin van de wedstrijd ging gelijk op, de Krochten kreeg wel enkele corners maar er werd niet gescoord. Na 10 minuten schoot Nick S op de lat en een hoekschop van Geert Vs kwam bij Jo, maar hij kopte naast. Een actie van UBZ ging over, naast het veld had Cindy een grote bellenblaas (= speelgoedje om zeepbellen te blazen) bij. Samen met haar vriendin Tinne waren ze zich op die manier aan ‘t amuseren. Iets later moest Tom weer redding brengen en in hoekschop werken. Daarna ging een bal van UBZ over, Tom moest de bal in de wei gaan halen. Bij het halen kroop hij onder de prikkeldraad, maar bij het terugkomen wilde hij over de draad stappen. Nu is Tom niet van de grootste, dus voelde hij toch de draad op een niet prettige plaats. Na 25 minuten ging een bal van UBZ op de lat, in de rebound redde Tom met een kattensprong. Wat later moest ook Robin een bal in corner werken. Op de bank was het plezant, het piepstemmetje van Christel zorgde voor de nodige ambiance (ze was al hees van donderdag). Weer mocht Geert Vs een hoekschop geven, nu kon Karl er net niet bij. Bij de volgende counter van UBZ moest Tom weer redden, hij stond waar hij moest staan. Een actie op links door Nick VD en nog een goede voorzet op goal moest in extremis buitengewerkt worden door UBZ. Een volgende actie van Geert Vr werd weggewerkt in hoekschop. Bij de corner werd de bal door iedereen geraakt, maar UBZ kon niet wegwerken en de Krochten kon niet afwerken. In de 40ste minuut werd een fout gemaakt op Karl, Geert Vs gaf de vrije trap en Robin kopte binnen (0-1). Dan was er weer een vrijschop voor UBZ, Tom tikte de bal weg. In een volgende fase gaf Geert Vs een assist naar Stijn en Stijn maakte de 0-2. Nog net voor rust kon Robin Stijn bedienen maar de voet van de keeper bracht redding.

 

Ook tijdens de 2de helft blijft UBZ meevoetballen, maar de 1ste actie is van de Krochten, Stijn mist net. Daarna volgt er een vrijschop voor UBZ juist buiten de grote baklijn (= buiten het strafschopgebied), een strakke bal gaat naast. Iets later roept Theo: “Los!!”, maar den Tom luistert niet en heeft de bal, dan probeert Theo onze grensrechter Louis maar wat af te leiden. Nick S krijgt de bal en geeft die diep aan Geert Vs, maar die kan er niet bij. Na een kwartier houdt Bart de bal van de lijn en iets later volgt er weer een vrije trap door UBZ, weer aan de grote baklijn. De bal wordt naast de muur gedraaid en gaat door de ganse verdediging buiten zonder dat iemand (Krochten of UBZ) die raakt. In een volgende fase is het volgens Louis buitenspel en Jos zegt: “’t Is just, want den Theo zegt niks.” Een bal van Nick S wordt door UBZ weggewerkt en komt bij Robin, maar de bal wil niet binnen. Dan schiet UBZ naast de paal en een vrije trap van UBZ wordt naast gekopt. Een dieptepas van Bart geraakt juist niet bij Stijn. Een inworp van Karl komt bij Geert Vr, die teruglegt naar Karl, maar de bal wil er niet in. Daarna gaat een bal van Robin voorlangs. Ook UBZ krijgt weer een reuze kans, maar ook hier lukt scoren niet. In de 25ste minuut zorgt Geert Vr met een schone actie dat de bal bij Stijn komt en nu is het wel raak (0-3). Toch geeft UBZ niet op, een hoekschop wordt overgekopt en iets later gaat een schot net naast. Een vrije trap door Bart wordt door Karl over doel gekopt. Met nog een kwartier te spelen komt Michel in de plaats van Jo spelen. Dan zeg ik: “Jos gaat vandaag niet meedoen want hij is niet aangekleed.” Christel antwoordt: “Hij heeft toch kleren aan!”. Toch weer maar voetbal, de bal van UBZ gaat over de goal. En bij de corner van UBZ moet Bart weer redding brengen aan de 1ste paal. Iets later zorgt Michel ook dat de nul blijft.  Er volgt nog een mooie actie van Robin op rechts. In een volgende fase trapt Stijn op de keeper en in de rebound gaat de bal van Geert Vr juist naast. Met nog 5 minuten te spelen komt Jo terug op het veld voor Robin. Een actie op links van UBZ wordt dan toch beloond met een verdiend doelpunt, het wordt 1-3. UBZ gaat ervoor, maar een volgende bal gaat weer naast. Dan fluit Ad Sweep af, hij heeft vandaag een boeiende, maar faire wedstrijd mogen leiden met aan beide kanten veel kansen. Toch prettig om naar te kijken.

 

Volgende week weer een uitwedstrijd, de laatste wedstrijd van de poules. We gaan naar ’t Strooienhuis en spelen tegen KPJ Etten. De wedstrijd begint om 10.30u.

 

Advertenties