Wedstrijdverslag SVE/De Meeuwen – FC Krochtenboys

Scheidsrechter: A. Sweep

Uitslag: 0-7

Doelpunten: Karl, Robin, Bart, Stijn (2x), Geert Vr (2x)

Geel: –

Rood: –

Gespeeld: Michel, Ad, Stijn, Robin, Nick S, Geert Vs, Geert Vr, Karl, Bart, Michel, Tom en Herman

Verslag: Dré Vriends

 

 

’t Zijn allemaal Belzen!

 

Als je tijdig aankomt op verplaatsing en je bent geen speler, dan kan je nog een koffietje of theetje gaan drinken. Dat gingen we dan ook doen in café Strooienhuis, thuisplaats van SVE / de Meeuwen. In het café kregen we gratis voor niks een kort verslag van de zaterdagwedstrijden van de Nederlandse eredivisie. Toen kwam er nog een late speler van de Meeuwen binnen en die zei: “’t Zijn allemaal Belzen (= Belgen)!”. We maakten ons klein en we lieten niet horen dat we Belgen waren. Dat belooft voor de wedstrijd!!

 

 

Opstelling:

Keeper: Tom

Verdedigers: Karl, Bart, Michel en Nick VD

Middenvelders: Robin, Nick S, Geert Vs en Geert Vr

Aanvallers: Stijn en Ad

 

Met de heer Sweep als scheidsrechter konden we vertrekken. Vandaag begon de Krochten sterk en na 5 minuten spelen was het al raak, Karl kreeg een voorzet van Geert Vr en werkte netjes af. Iets later ging een afstandsschot van Geert Vr rakelings over de kruising. Stijn kon dit ook, maar dan zelfs op de kruising. Nog binnen het kwartier was er een goede pass van Geert Vs, maar Stijn kon er juist niet bij.

 

De Meeuwen lieten zich niet doen en na een kwartier mochten zij een corner geven, maar de Krochten loste dit goed op. Een actie van Geert Vs werd in hoekschop gewerkt en Stijn kon een voorzet van Geert Vr niet afwerken. Ook een corner van de Krochten ging voorlangs, niemand wilde de bal blijkbaar binnenwerken.

Er kwam weer dreiging van de Meeuwen en in de dug-out werden ze wat ongerust. Maar na een half uurtje voetbal kwam de goal van Robin (0-2). “kheb gezeet da ze ne goal moeste moake” (= Wernhouts voor: “Ik heb gezegd dat ze een goal moesten maken”) was de reactie op de bank. Wat later belandde een bal van Ad in het zijnet. Na 40 minuten mocht Bart vandaag weer zijn vrijschop nemen, het was rechtstreeks (A.Sweep stak zijn hand niet op). Loeihard knalde hij de bal naast de muur binnen (0-3). “De keeper had hem gewoon niet zien komen”, was zijn antwoord. Nog juist voor de rust mocht ook de Meeuwen een vrijtrap geven, ook zij wilden hem naast de muur geven, maar Nick VD (die in de muur stond) had het door en trapte de bal buiten.

 

Na de rust moest eerst de Mercedes nog verzet worden, want de oldtimers konden niet van de parking van Strooienhuis. Dus wachten tot de elfde man in looppas terug op het veld komt. De eerste 10 minuten van de 2de helft zijn voor de Krochten met vooral gevaar van Stijn en Geert Vr:

          Stijn draait kort met de bal maar niet raak,

          De bal van Stijn gaat voorlangs,

          Geert Vr trapt net naast,

          De bal van Stijn stuit op de keeper,

          De keeper moet een bal van Geert Vr in hoekschop werken.

Geert Vr geeft de hoekschop en Stijn maakt de 0-4. Na een uur voetbal mag Geert Vr met een lobje en door een assist van Robin de 0-5 op het scorebord zetten. Hun inzet van de eerste 10 minuten van de 2de helft resulteren in doelpunt voor beiden.

 

Zowel de Krochten als de Meeuwen krijgen nog een vrijschop en Karl moet in extremis een bal in corner werken. De Krochten speelde vandaag heel hoog en ze speelden op buitenspel. De Meeuwen voetbalden sterk op rechts, dus had onze linkse back zijn werk. Karl deed dit prima, veel kopwerk en goed uitverdedigen. Maar de ganse achterlijn deed het goed vandaag (je kan de namen zien bij de opstelling), zodat onze keeper weinig te doen had.

 

Na een half uur in de 2de helft geeft Geert Vs een voorzet aan Geert Vr die binnenwerkt. (0-6) Herman komt met nog een kwartier te spelen op het veld in plaats van Bart. Enkele minuten later maakt ook Stijn zijn 2de goal van de dag. Ad zet een tegenspeler weg door een goede draaibeweging, maar zijn inzet wordt vandaag niet beloond met een doelpunt.

A. Sweep fluit af en de eindstand is 0-7.

 

Dan volgt er nog een 3de helft, niet meer op het veld maar wel in Strooienhuis. Er wordt veel uit de doeken gedaan, zelfs de cafébaas komt erbij zitten. Maar van de 3de helft moest ik geen verslag maken.

 

 

Volgende week weer op verplaatsing, nu tegen Liesbos 2. Afspraak om 8.15u aan de brug in Meer.

Advertenties