Wedstrijdverslag FC Krochtenboys – KPJ Liesbos 4

Scheidsrechter: C. Schrauwen

Uitslag: 6 – 0

Doelpunten: Stijn (3x), Geert Vr (3x)

Geel: –

Rood: –

Gespeeld: Michel, Stijn, Geert Verreet (Geert Vr), Nick S, Robin, Bram, Geert Verschraegen (Geert Vs), Poet, Bart, Karl, Tom, Nick VD en Herman

Verslaggever: Dré Vriends

 

Langs deze weg willen wij, Krochtenvoetballers en supporters, onze deelneming betuigen bij het plotse overlijden van Jeannie Vriends, moeder van onze speler Ad Jochems.

 

Van een droomstart gesproken:

 

Na een zomer begint het nieuwe voetbalseizoen, ook dit jaar is dit weer het geval. Maar zoals zomer 2011 geen zomer was, zo leek het ook dat het voetbalseizoen 2011-2012 er geen ging worden. De voetballers stonden voor gesloten kleedkamers en met een kwartier vertraging kon scheidsrechter Schrauwen de wedstrijd dan toch op gang fluiten.

 

De supporters die iets later kwamen, hadden dan nog niets gemist; maar daarna ging het razendsnel. De Krochten mocht aftrappen, de bal ging naar voor en binnen de minuut mocht onze nieuwkomer Geert Vr (afkomstig van Loenhout SK) al scoren. Een paar minuten later maakte Stijn zijn eerste goal van het seizoen (2-0). Liesbos 4 was bijna nog niet aan de bal geweest. Nog binnen het kwartier bracht Geert Vr de stand op 3-0, na een voorzet van Bram.

Onze keeper had tot dan toe nog maar één keer de bal gevoeld. Dit is toch een droomstart.

 

En de supporters waren in hun sas. Geen geklaag, geen gezaag; noch binnen het veld , noch buiten het veld. Wat een ploeg! Leo zei tegen mij dat ik geen papier genoeg bij ging hebben.

 

Dan kwam Liesbos 4 toch in de wedstrijd en zetten zij een mooie aanval op. Tom was waar hij moest zijn en hij had de bal. Dan weer naar de andere kant, Nick S gaf de corner (= hoekschop), Stijn kwam boven alle spelers uit en bracht de stand op 4-0. Enkele minuten later mocht Nick S dit overdoen, nu kwam de bal bij Robin terecht. Ik dacht dat hij de bal in de goal werkte, maar het was in het zijnet. Daarna volgt er nog een strak schot van Bram op de goal en nog net voor de rust was er nog een goeie actie van Geert Vs, maar de keeper van Liesbos 4 stond in de weg.

 

Rust: even snel naar de kantine voor een koffietje, maar dat feestje ging niet door. De kantine was gesloten en dus konden wij, supporters, op onze kin kloppen.

 

Dan maar naar de tweede helft. Nick VD komt op het veld in de plaats van Bart. En Robin onder de lat, Tom gaat nog even voetballen. Liesbos 4 lijkt wel iets in de thee gedaan te hebben want na enkele minuten is er al doelgevaar voor de Krochten. Na tien minuten krijgt Liesbos 4 weer een doelkans via een vrijschop. Wat later verdwijnt de bal over de omheining in de maïs, Herman is de pineut en moet de bal gaan halen. Het poortje is op slot, dus is er geen andere oplossing dan over de omheining te klauteren. Met veel moeite lukt dit en we hopen dat hij niets achtergelaten heeft op die omheining. Even later terug hetzelfde fenomeen, de bal vliegt weer in de maïs. Nu gaat Bart de bal halen, hij neemt de buis vast en als een volleert turner zwiert hij met de benen omhoog over de omheining. Dit doet hij nog eens vlotjes over om terug te komen.

 

Terug naar de voetbal: na enkele acties van Liesbos 4 volgt een counter van de Krochten en via een voorzet van MIJNE Geert (volgens Wendy) werkt Stijn netjes binnen. Toch blijft Liesbos 4 voetballen, want bij een hoekschop moet Robin weer redding brengen. Even later scoort Bram ook, maar het was in een opwarmingsgoal naast het veld. Na een half uur in de tweede helft is Geert Vr een verdediger en de keeper te snel af en scoort ook zijn derde goal. Dan begint Herman zich op te warmen want den Tom moet zijn bus van 12.00u nog halen. Op het veld vangt een speler van Liesbos 4 de  bal op zijn borst op maar komt ongelukkig neer. De linnekesman (= grensrechter) van Liesbos 4 komt daardoor op het veld en Tinne gaat met hun vlag zwaaien, even later zal Geert Vs dit overnemen. Er volgt nog een goede aanval van Liesbos 4, maar Robin weet de nul te houden. Dan weer een tegenaanval van de Krochten; Geert Vr gaat door, maar is niet egoïstisch en geeft een pas naar Stijn die net mist.

 

Na de wedstrijd hebben we meer geluk. Nu is de kantine van de tennis open, dus hebben we toch nog een korte derde helft. Het was een mooie wedstrijd met allemaal tevreden spelers.

Advertenties

Een reactie op “Wedstrijdverslag FC Krochtenboys – KPJ Liesbos 4

  1. jos september 1, 2011 / 9:51 pm

    prachtig dat de wedstrijdverslagen blijven , dre bedankt dat jij daar voor wilt zorgen en zo de traditie van jan wilt verder zetten met deze plezante verslagen

    Like

Reacties zijn gesloten.