Wedstrijdverslag KPJ Liesbos 2 – FC Krochtenboys

KPJ Liesbos 2 – FC Krochtenboys   

 

Scheidsrechter:  Dubbelman

Uitslag:  2 – 3

Doelpunten:  Nick, Ad, Robin

Geel: Bart

Rood: –

Gespeeld: Michel, Ad, Stijn, Nick S, Tom, Robin, Geert, Jo, Bart, Karl, Bartje, Bram, Wim

Uw reporter ter plaatse: Jan

 

40-jarige Krochten kampioen!!!!!!!!!!!!!

 

 

Vandaag staat er een ‘specialleke’ op de agenda. Na de competitie met evenveel punten beëindigd te hebben, staat er een onderling duel op het programma tussen Krochten en – eeuwige opponent lijkt het ondertussen wel – Liesbos 2.

Plaats van de strijd der titanen, het neutraal – en het mag gezegd worden ‘prachtig veld en omgeving’ – van Wiga, namelijk bij camping Laarse Heide.

 

Prachtig weer, droog en 20 °C, ideale omstandigheden voor sjotter en supporters. Dat is er aan te zien ook, niet enkel een ei-zo-na voltallig krochtenteam, maar in totaal vlot zo’n vijftigtal supporters. Nooit eerder gezien, zo’n opkomst, waarvoor uiteraard onze oprechte dank!!!

Maar hoe kunnen we onze supporters natuurlijk het meest bedanken, door een prachtig staaltje voetbal tentoon te spreiden, en door te winnen natuurlijk…

 

Geen Sweep, zoals op de kalender vermeld, die de wedstrijd in gang fluit, maar wel Dubbelman. Dit werd bewust veranderd op de laatste moment, dit om alle pogingen tot omkoping te voorkomen…(Cfr lijnrechter De Ruyter).  Krochten trekt onmiddellijk ten aanval, enorm gebrand op de overwinning, het is geleden van seizoen 2006 – 2007. Reeds binnen enkele minuten tijd strandt aanvaller en topscoorder Stijn op de Liesboskeeper. Het is slechts uitstel want luttele minuten later weet Nick met een prachtige lob de 0 – 1 vast te leggen. Krochten domineert de wedstrijd, toch kan Liesbos op het kwartier Krochten keeper Tom een eerste maal testen. Deze blokt af. Het regent kansen voor de Krochten. Bart naar Ad, deze kopt naast. Even later een individuele actie van Ad die eindigt op de keeper. Nog eens Bart die kopt op de lat. Plots een counter van Liesbos, Tom moet een supersafe uit zijn mouw schudden op een schotje van Liesbos. Het blijft 0 – 1. Zo kennen we Liesbos weer. Het maximum halen uit slechts enkele kansjes, Krochten haalt slechts met moeite een goaltje uit een karrevracht kansen… Liesbos komt duidelijk meer en meer in de wedstrijd, Bart krijgt geel voor een tackle langs achter. Robin schiet nog in het zijnet en we gaan rusten.

 

Tweede helft, Wim vervangt Stijn voorin, Jo neemt Bart zijn plaats in. Weer aanval van de Krochten. Wim scoort meteen vanuit buitenspel, goal wordt afgekeurd. Een fractie later komt Ad alleen voor doel en trapt mooi binnen links naast de keeper. 0 – 2. Wim blijft wegen op de defensie en wordt even later door een uitkomende keeper omvergelopen. Weg kans. Even later is het terug Wim die uit balans wordt gebracht en net naast trapt. Liesbos trekt ook ten aanval wanneer ze kunnen. Michel verdedigt stevig, een aanvaller gaat plat. Scheids fluit penalty. Dit laat Liesbos niet liggen, het staat 1 – 2. Alles is weer mogelijk. Corner voor de Krochten, Wim kopt net naast. Even later schiet Ad over de goal. Weerom komt Liesbos goed weg met een vermeend handspel, de scheids ziet er geen strafschop in. Dit tot grote frustratie van Krochten en aanhang. Het is menens nu, het spel wordt bitsiger en harder, een echte cupmatch. Liesbos aan de bal, vrije trap, Krochtenkeeper Tom pakt. Aan de andere kant passt Bram naar Ad, nipt over. Dan weet Robin de bal te bemachtigen na een rebound op een ver uitgekomen liesboskeeper. Hij kan langs zij en schiet van ver hard binnen. 1 – 3. Krochten op rozen nu. Bram schiet nog nipt naast, Ad op de keeper. Toch weer Liesbos aan de bal met een vrije trap, deze gaat een huis hoog over (dixit Bart Elst). Dan nog een aanval, keeper Tom roept voor de bal, ergens loopt iets mis, hij lost de bal, een beetje gerommel voor doel en Liesbos trapt de bal binnen. 2 – 3. De spanning stijgt ten top!

Ad mist even later nipt, Robin mist de rebound. Stijn zijn bal waait over. In de laatste minuut komt Liesbos nog gevaarlijk opzetten. Tom met een straffe redding, en de scheids fluit dezelfde minuut af. KROCHTEN IS KAMPIOEN! Het feest kan beginnen!

 

Een sterk en zoals altijd sportief Liesbos 2 moet na drie jaar heerschappij zich tevreden stellen met een tweede plaats. Krochten, vorig seizoen op sterven na dood, twee forfaits wegens te weinig volk, een negende plaats in de rangschikking, is herboren. Heeft duidelijk de jeugd gevonden. Prachtig om dit te kunnen vieren met het binnenhalen van de titel, dit in het jaar dat Krochtenboys 40 jaar bestaat. Laat ons hopen dat de jeugd die er nu is vlot de club naar zijn vijftigste verjaardag kan loodsen. Voor mij persoonlijk het ideale moment om er een punt achter te zetten. Het is mooi geweest, tijd om op voetbalpensioen te gaan. Laatste match, laatste verslag, laatste jaar bestuur Krochtenboys. Dank aan allen die dit mogelijk maakten, in eerste plaats natuurlijk alle Krochtenaanhang, maar ook alle RVC Baronie spelers, supporters en bestuur. Het ga jullie goed. Als laatste dank aan de lezers van deze website, die regelmatig de zin en onzin die in de pakweg 100tal verslagen geschreven werden, verteerden. Het wel en wee van Krochtenspelers en tegenstanders aan de man gebracht zoals ik ze zelf zag, hoorde en wou begrijpen.

Hopelijk vindt co-reporter Michel de nodige inspiratie en wat assistentie van andere leden om dit verder te zetten, ze hebben er alvast één trouwe lezer bij!!! Adieu!!!

Advertenties

3 reacties op ‘Wedstrijdverslag KPJ Liesbos 2 – FC Krochtenboys

 1. jo kustermans mei 23, 2011 / 11:06 am

  Wat een mooi jaar voor de Krochtenboys met deze titel erbij. En wat een kampioenen feest nadien te vrijdag. Dat gaan we niet vlug vergeten hé Jan ? Alvast bedankt Jan voor al wat je gedaan hebt voor de Krochtenboys en voor al die mooie wedstrijdverslagen. Tof tof tof.
  Jo K

  Like

 2. Magic M mei 24, 2011 / 12:05 am

  Geweldig verslag van een geweldige prestatie van de gehele Krochtenkern en supporters! Krochtenboys have a party!!!

  Like

 3. CvK mei 24, 2011 / 11:25 pm

  Gefeliciteerd met jullie kampioenschap. Het is tot op het laatst spannend gebleven.
  Corné

  Like

Reacties zijn gesloten.