Wedstrijdverslag UBZ – FC Krochtenboys

UBZ 2000 – FC Krochtenboys     

 

Scheidsrechter:  Theo Texas

Uitslag:  2 – 11

Doelpunten:   Ad(5x), Geert (2x), Stijn (2x) , Nick S, Jan

Geel: –

Rood:-

Gespeeld:  Geert, Nick S, Tom B, Tom M,  Jan, Herman, Michel, Ad, Stijn, Robin, Poet, BZN, Karl

Reporter ter plaatse: Jan

 

Nore is gebore …

 

Goed nieuws van het thuisfront, topscoorder Ad is vader geworden van een dochter Nore. Als hij thuis zo vlot scoort als op het veld dan kunnen we gerust zijn bij de Krochten dat er nog veel nageslacht op het veld zal staan, ’t is te zeggen als hij ook jongens kan maken… Blijven oefenen, Ad!

 

De wedstrijd:

Zij die een dijk van een geheugen hebben weten vast en zeker nog dat we verleden seizoen bij UBZ aankwamen met 10 man. Vandaag echter zijn zij de pineut. Net zoals verleden week Dennenlucht overkwam staat ook UBZ vandaag met 9 man te koekeloeren. Misschien toch niet zo’n dom idee van den Ad om volgende vergadering een voorstel in te dienen bij het bestuur van de Baronie om voortaan niet meer elf man te moeten opstellen maar slechts negen…  stof tot nadenken Baronie… lost misschien veel op…

Scheids Theo Texas fluit de wedstrijd in gang. Al na 7 minuten wordt den Ad platgelegd in het strafschopgebied, penalty, Geert trapt via de keeper in doel.  0 – 1. UBZ laat het hier niet bij, en  kunnen hun vrij mannetje (straffe toebak, vrije man met 9 tegen 11) aanspelen. De 1 – 1 is een feit. Krochten zijn meteen wakker, Tom speelt Ad aan, deze zet de 1 -2 op het bord. De vrije man van UBZ breekt nogmaals door de krochtendefensie, interimkeeper Nick S brengt redding. Nick bleek achteraf omgekocht te zijn voor een hamburger door vaste doelman Tom om een helft te keepen.

Het is terug aan de Krochten, Ad kopt binnen 1 – 3.  Na 10 minuten weg en weer gepingpong snijdt UBZ handig door de Krochtenverdediging, 2 – 3. Ze blijven komen die mannen.

Maar ook Ad weet niet van ophouden en kapt zich mooi vrij vlak voor doel en plaatst de bal links in de hoek, lijkt echt allemaal heel, heel simpel…  ‘hij kan toch nog meer dan pap geven!’ oppert onze lijnrechter, die vandaag liefst anoniem wenst te blijven, initialen vermelden heeft ook weinig zin want die zijn toevallig dezelfde als die van zijn zoon op het veld.

Met de regelmaat van de klok wordt er nu gescoord. Stijn maakt er 2 – 5 van, Geert scoort zijn tweede, we gaan rusten met 2 – 6.

 

Tweede helft, Tom B gaat rusten, sukkelt met een verkoudheid, Jan komt erin samen met Herman.

Karl trapt al meteen nipt over doel, UBZ krijgt een vrije trap tegen na een terugspeelbal naar hun doelman. Michel verslikt zich in de snelheid van de tegenstander, even later kan Karl afleggen voor Ad, 2 -7,  we zijn weer vertrokken.   Stijn krijgt even later de bal voor de voeten ter hoogte van de baklijn, hij maakt er 2 – 8 van. Poet verliest niet alleen zijn schoen, een speler van UBZ krijgt even later de bal tegen volle snelheid in zijn onderbuik.  Bal buiten, hij strompelt echter vrij snel recht. ‘Nou joh, gelukkig deden de six packs hun werk’, roept de éne. ‘Nee, gered door zijn vetrandje’, roept de andere… Och, leuke jongens die UBZetters.

Krochten kan nog scoren via Nick S die een afgeweken bal in doel ziet verdwijnen. 2 – 9. Nadat Ad er 2 – 10 van maakt is de veer helemaal gebroken bij UBZ. Een verdediger stompt de bal keihard buiten met de handen. Theo fluit strafschop, gelukkig heeft hij korte beentjes en legt hij de bal op een  kleine elf metertje van de goal, zodat ik zelfs kan scoren.  Bedankt mannen, mijn derde goal in 12 jaar tijd…  wedden dat den Ad op het einde van deze match zijn tel kwijt was (5 doelpunten)… dat zal mij noooooit overkomen!

 

Het zit erop, de scheids fluit af. In de kroeg geen Theo maar een Thea vandaag. Dus niks te ouwehoeren,  zal voor volgend seizoen zijn. Ad trakteert de ploeg op suikerbonen !

Volgende week terug tegen Dennenlucht, aftrap om 9.00u in jeugdland! Allen op post!

Advertenties