Wedstrijdverslag FC Krochtenboys – KPJ Liesbos 2

FC Krochtenboys    KPJ Liesbos 2

 

Scheidsrechter:  A. Sweep

Uitslag:  0 – 0

Doelpunten:  

Geel:

Rood: –

Gespeeld: Herman, Jan, Michel, Ad, Nick S, Nick B, Tom M, Tom B, Robin, Geert, Jo, BZN, Wim

Uw reporter ter plaatse: Jan

 

Voetbal een feest !!!

 

Vreemd volk in de kleedkamer vandaag. Het is de keeper van Liesbos 2 die besloten heeft voor één keer zich te midden van de krochtenspelers om te kleden. En wel de laatste keer blijkbaar, want hij gaat zijn schoenen aan de haak hangen, als we hem mogen geloven.. Amusante kerel, een tof begin van wat een, zoals steeds, sportieve match belooft te worden!

 

Koud en winderig, lichte sneeuwval, niets in vergelijking met wat er in het Liesbos gevallen is. Zij spreken van 7 cm dat er lag, en twijfelden of de match wel zou doorgaan. In Wuustwezel is het veld in elk geval sneeuwvrij. Druppelsgewijs stroomt ook een schare supporters toe. De oproep van verleden week wordt geweldig goed opgevolgd, de zittribune is in een mum van tijd uitverkocht, zelfs voor de staanplaatsen wordt het drummen… Fantastisch om zo’n opkomst te mogen meemaken voor de topmatch van het jaar. Alles en iedereen klaar? Scheids Sweep fluit de boel in gang.

 

De wedstrijd:

 

Na de eerste actie is het al corner voor de Krochten, en wat blijkt, alles is toch niet klaar. Er staat één hoekschopvlag te weinig. Scheids Sweep kijkt even in het rond en loopt zonder aarzelen naar de dugout van de tegenstander en grabbelt een stevige gele paraplu mee en prikt deze mooi op de hoek van het veld in de grond. Iedereen direct met een smile op het veld, het is duidelijk ook de scheids heeft er zin in vandaag.

Enkele minuten later weet Ad met een mooie voorzet de bal voor te geven. Wim staat enkele meters voor doel en trapt keihard…over. Jammer, één van de weinige mooie kansen. Het is duidelijk dat Wim ‘zwaar weegt’ op de Liesbos-defensie. Volgens den Dave weegt Wim 95 kg. Na twee dagen en een weegbeurt door Wim zelf blijkt het zelfs om 106 kg te gaan. Amai zegt den Poet en da op twee dagen tijd, van 95 naar 106 kilo??

Na dik een kwartier overmacht van de thuisploeg komt Liesbos meer en meer in de wedstrijd. Ook zij krijgen hun kansjes. We gaan echter met 0 – 0 de tweede helft in.

Michel (gekwetst aan de achterbeenspier) wordt vervangen door Herman. In de supporters-zittribune is de rust voorgoed voorbij. Liesbos-kroegbaas Theo is ons komen vergezellen – zeg maar ambeteren (= verbasterd vlaams voor ‘enerveren’ (= zeer proper nederlands voor ‘lastig vallen’)). Theo, altijd goed voor de nodige zin en onzin, weet keer op keer weer de nodige reaktie op te wekken bij het krochtenpubliek, steeds klaar voor een geintje (=grapje, voor de vlamingen)…

De wedstrijd gaat gelijk op. Bij de weinige tussenkomsten van scheids Sweep, neemt deze op zijn eigen vriendschappelijke manier de speler in kwestie in zijn arm en verduidelijkt steevast de redenen van zijn fluitsignaal. Echt een lust om te zien hoe hij steeds weer de speler gemoedelijk weet tot rust te brengen en begrip te laten tonen voor zijn interventie. Of met andere woorden ‘hoe het ook even anders kan’. Soms kan een vriendelijke, duidelijke verklaring van de scheids aan de speler omtrent zijn reden van interventie veel meer begrip van de speler opbrengen, dan een strenge blik met de woorden ‘ik ben hier de baas’ waarachter menig andere scheids zich verschuilt om geen uitleg te  moeten geven…

De kansen tijdens de tweede helft zijn gelijk verdeeld over de beide teams, Wim wordt nog vervangen door Jan, zodat iedere speelklare Krochtenboy het veld heeft mogen betreden.

Na 90 minuten fluit de scheids de sportieve pot voetbal af. Iedereen kan zich vinden in het scoreloos gelijkspel. Milbouw heeft de nul gehouden en zoals tijdens de dropping van afgelopen vrijdag beloofd, trakteert hij op een plateau bier.  Feest voor iedereen dus. Volgende week uit naar de Meeuwen, hopelijk gaat het er dan even sportief aan toe…

Advertenties