Wedstrijdverslag KPJ Teteringen – FC Krochtenboys

 KPJ Teteringen – FC Krochtenboys

Scheidsrechter: C. Biemans

Uitslag:  2 – 4

Doelpunten: Wim, Jo, Ad, Geert (penalty) 

Geel: Karl, Herman

Rood:-

Gespeeld: Wim, Michel, Robin, Jo, Herman, Ad, Wouter, Karl, BZN, Tom, Nick, Poet, Geert

Uw reporter ter plaatse: Jan

 

De wedstrijd:

 

Het is vanaf de eerste minuut menens. Teteringen gaat ons niets cadeau doen dat is duidelijk.  Ze komen een paar keer gevaarlijk opzetten, Krochten laten zich echter niet zomaar wegdrukken en weten vrij snel op voorsprong te komen. Wim maakt er 0 – 1 van na 10 minuten wedstrijd.

Het jong geweld van Teteringen is allesbehalve aangedaan. Ze blijven aanvallen en weten enkele keren heel mooi door de Krochtendefensie heen te snijden, en dan is het toch een keer bingo, 1 – 1. Het wordt moeilijk nu. Teteringen, die duidelijk thuisvoordeel halen uit hun ‘kunstgrasveld’ speelt de bal met korte passes rond. Op zo’n veld gaat dat natuurlijk perfect. Voor de Krochten is het echt wennen. Draaien en keren is toch net iets anders op zo’n veld dan op een echte grasmat. Laat staan het vallen en slidings maken. Menig bloederige knieën (Jo) en billen (Robin) van het snijdende kunstgras.

Milbouw laat zien dat hij in vorm is en weet na 30 minuten een mooie redding uit zijn mouw te schudden. Na 39 minuten spel vraagt Jo vervanging, zit al weken met een bron-shit en kan te weinig lucht binnenkrijgen. Gelukkig reageert de bank niet onmiddellijk zodat Jo niet anders kan dan scoren na een rommelige fase voor het doel van de tegenstander. Hij maakt er 1 – 2 van, een belangrijke goal voor de Krochten en wordt onmiddellijk hierop vervangen door Poet. Ad gaat even later alleen door en wordt vlak voor goal neergehaald langs achter. Scheids Biemans laat begaan.

Even later wordt Nick zijn schot afgestopt door de Teteringendoelman, Ad schiet de rebound binnen 1 – 3 en we gaan rusten.

 

Na de rust amper bezig en Karl plukt min of meer bewust de bal uit de lucht, geel kaart, jammer…zijn tweede, dit betekent schorsing de volgende wedstrijd…

Na enkele zware contacten met de tegenstander van onder andere Geert, Karl en BZN loopt ook de scheids een blessure op, zonder dat er een tegenstander in zijn buurt te bekennen is. Een zichtbaar pijnlijke verrekking ter hoogte van de kuit. ‘Dat krijgt ge ervan als ge vooraf niet goed opwarmt!’ roept een niet nader te identificeren speler zachtjes… Wat ook de oorzaak is, Biemans laat zich niet kennen en werkt hetgeen hij aan begonnen is dapper af, zij het strompelend… Korte tijd later wordt Ad voor de tweede maal langs achter neergemaaid, deze keer reageert de scheids onmiddellijk en fluit strafschop. Hierbij krijgt hij luidkeels de felicitaties van de jury. Dit in de verpersoonlijking van onzen Herman, die hem feliciteert met zijn kordate optreden, wat volgens hem stilaan toch wel eens tijd werd… Furieus keert de scheids zich om en roept luidkeels Z..KERD (plat Hollands dialect voor ‘urineerder’). Herman roept terug naar de scheids dat hij zich niet op het veld laat uitschelden, en zeker niet door de scheidsrechter. Biemans, die blijkbaar allang de fout van de tegenstander op Ad vergeten is stormt op Herman af en trekt de gele kaart. Zo zie je maar, ook scheidsen zijn maar mensen, en als het hen echt te veel wordt, kunnen ze ook schelden… al verwacht je dat niet meteen als speler uit hun mond… iedereen stond er dan ook wat verdwaasd bij en de match gaat gewoon verder. Geert schiet de strafschop keihard binnen. Het staat 1 – 4. Even later krijgt pechvogel Herman nog een bal aangeschoten tegen zijn hand, strafschop voor de tegenstander die er 2 – 4 van maakt. De tegenstander komt nu met momenten fors opzetten en het is Magic Milbouw die de Krochten behoedt voor een derde tegengoal met volgens supporter Bert Elst een chaotische redding. Eerst met de hand, gevolgd door een trap tegen de bal met de tip van zijn voet.

De scheids fluit af, 2 – 4 voor de krochten. De punten zijn binnen. Een goede test vandaag voor het zware werk dat volgende week te wachten staat namelijk thuis om 9.30 u tegen KPJ LIESBOS 2. De kampioen van de vorige jaren. Dus ALLE SUPPORTERS OP POST!!!

Advertenties