Wedstrijdverslag FC Krochtenboys – KPJ Etten

FC Krochtenboys – KPJ Etten

Scheidsrechter: C. Schrauwen

Uitslag:  7 – 1

Doelpunten: Ad (3x), Geert, Poet, Stijn (2x),  

Geel: –

Rood:-

Gespeeld: Tom M, Tom B, Michel, Robin, Nick S, Nick VD, Jo, Herman, Ad, Stijn, Jan, Poet, Bart, Karl

Uw reporter ter plaatse: Jan

 

 

Inhaalmatch vandaag, tegen KPJ Etten, alles voorhanden, truikes, ballen, vlaggen, waterzak, zelfs een fonkelnieuwe waterkoker voor de thee…veel sjotters, scheids, niks vergeten?? Toch wel..een voetbalveld natuurlijk. Blijkbaar paste die inhaalwedstrijd niet direct in de overvolle agenda van de ons ter beschikking gestelde infrastructuur. Alle velden bezet vandaag. Dus dan maar snel informeren of er bij onze buren, Wuustwezel toch geen plaats was om te spelen. Het veld van de eerste ploeg compleet met tribunes, was net iets te hoog gegrepen, echter na wat onderhandelen en de nodige magic gebracht door Milbouw was het B veld van ons (voor één keer dan toch).

Iedereen is er klaar voor, buiten lijnrechter Guy, die heeft zich overtuigend aan dezelfde kant weggezet als de lijnrechter van de tegenstander. Ge kent de Guy, de zekerheid zelf. Hij is er  van overtuigd dat al de anderen gewoon verkeerd staan. Even later moet hij zich toch neerleggen bij het feit dat al de andere toch blijven staan en hij moet oversteken. Hij had namelijk gehoopt dat iedereen ging draaien zodat hij uiteindelijk toch ter plaatse kon blijven…Beetje starten met vertraging dus, alleen nog vlaggetjes voor de lijnrechters, die zijn onderweg. Herman komt van de kleedkamers, toch ongeveer een kleine kilometer wandelen, met de nodige spullen. De scheids staat al klaar met de fluit. Speler Bartje ziet onmiddellijk de ernst van de zaak in en spurt naar Herman, neemt de vlag van hem over, spurt naar de dichtstbijzijnde ploegmaat, die snapt direct de bedoeling en spurt naar de volgende speler die overpakt enzoverder tot de vlag de lijnrechter aan de andere kant van het veld bereikt. Hoe noemen ze dat ook weer de 4 x 4 estafetten of aflossingskoers of zoiets? Enfin, enorm komisch om te zien. Bartje is weer in form, dat belooft voor de verdere match.

 

We gaan er aan beginnen, iedereen staat scherp want we kennen de tegenstander nog van de eerste match van het seizoen…Toen begon het als volgt: ‘Een vliegende start van KPJ Etten, paar pasjes en recht op doel af, een zacht balletje kruislings voorbij den Tom en … binnen. Sh..it, volgens mij noch nooit rampzaliger een seizoen gestart dan dit. Kan ook niet, we zijn nog niet op hun helft geweest, hebben amper een bal geraakt en 1 – 0 op onze donder! Ach ja, kop op en verder, en ja het gaat verder, binnen de 10 minuten staat het 2 – 0. Verdorie, alle magic binnen de ploeg lijkt efkens verdwenen. Wat nu? Zoals altijd zeker, niet opgeven, niet zagen, maar vooruit met de geit.’

En dat liep aardig goed af met die geit ook toen nl 3 – 6 winst. Vandaag zijn we echter met 16 speelklare sjotters, waarvan er uiteindelijk 14 hun optreden doen.

Al vrij snel stuurt Geert den Ad tot tweemaal toe in den aanval, dit levert binnen het kwartier twee goals op. Krochten is baas vandaag, Etten dient zelfs aan de noodrem te hangen op het einde van de eerste helft. Ad wordt door een stoere Ettenaar in de flank gegrepen en op de grasmat ‘platgedekt’ binnen het strafschopgebied. Penalty, Geert maakt er 3 – 0 van.

 

Na de rust drie wissels. Krochten blijft aanvallen, het duurt echter een twintigtal minuten tot Poet er 4 – 0 weet van te maken. Verdedigers Bartje en Karl stuwen iedereen luidroepend ten aanval. In een mum van tijd staat het 7 – 0 voor de Krochten. In de laatste minuut weet KPJ Etten echter met een paar snedige snelle passen de Krochtenverdediging inclusief Magic Tom te passeren en de eindstand wordt vastgelegd op 7 – 1. Wat een match, veel kansen nog gemist, echter de ‘drive’ om te winnen was alom tegenwoordig. Die zullen we kunnen gebruiken tegen een moeilijke tegenstander als Teteringen volgende week.

Advertenties